Monday, December 27, 2010

Smoking

Smoking my inspiration,

Semalam aku tertanya,
lirik lagu ni selama nie mengajar aku sesuatu yang jirim,
aku tak sedar.
aku tidak perlu merokok marlboro, suria atau sebagainya,
MEROKOK INPIRASI, nah sesuatu yang jirim,
lebih kecil dari nano,
perkembangan sahsiah berdasarkan inpirasi,
aku boleh sedut inpirasi aku, aku boleh hembus ispirasi aku,
yang tinggal dalam diri?
nah pengalaman yang mengajar 'lari apabila dikejar oleh polis jika anda tak pakai helmet',
lengkap, kadang-kadang susut,
kenapa susut? kerana nikotin inpirasi aku dah menjadi toksik yang keluar melalui peluh.
so ape tunggu lagi sedut la inpirasi mu.

Thursday, December 23, 2010

976

telah aku
nyatakan dalam-dalam
tentang rasa
tentang kita
sebelum kau berkata-kata
tentang lagu
karat
berdarah
kental
dalam repeat mode
berputar
dan putar
di dalam player nya
tak jemu
player nya tak jemu
datang
dan pergi
berat
serat
potong ibu jari kaki
telah aku
nyatakan dengan terang
resah jiwa
gundah hati ini
tak dapat menerima
segala yang terungkai
beban-beban diri yang begitu memukau

999

jikalau ada jumpa bible "how to escape rejection? 101 guide"
silalah belikan satu atau dua buat hadiah
hari lahir gua
sagittarrius
api
seperti jim d morrison
atau novel subterranean jack kerouac
sekurang-kurangnya tidaklah rasa sepi di malam yang dingin
rindu yang membeku
buat kesekian kali entah yang ke berapa
berasa seperti loser
hiba hati
di atas bumbung rumah
segulung dua balut
langit malam disember yang muram
mengingati senyum tawa mu kelmarin lepas
cinta dan rasa tanpa diundang
tak jemu-jemu menjamu hati yang hanya tinggal secebis jingga
cukup hanya untuk ku
cukuplah sampai di sini
kerana lelah dan terjatuh
lagi
bisa buatkan
kita cair
dan hilang
mengewap
entah
ditiup ke mana
hati
jiwa
rasa
sendiri
sepi
terjadi
diri

Monday, December 13, 2010

LRT Taman Paramount

Aku teruja melihat di luar tingkap,
LRT datang dan pergi,
Bilik penuh dengan kaedah yang seni,
Dan LRT berbunyi lagi,
Pernah aku bayangkan kehidupan seperti di Chicago,
Sistem keretapi lalu ditepi tingkap,
Dan aku melambai pada negro yang sedang merokok,
LRT lalu dan sepi,
Kata orang dunia tak seindah yang disangkakan,
Siapa orang?
Dunia adalah dunia,
Tak perlu indah,
Ia melangkaui imiginasi orang yang sekadar mikro dalam sistem,
LRT lalu lagi,
Ada gambar harimau pulak didindingnya.
FUH FUH kan best kalau LRT tuh cam keretapi dulu2,
Ade asap berkepul2,
Cantik tu.

Thursday, December 9, 2010

Averrose

Penulis Averrose sekarang berada di wad HUKM.


Tak tahu nak mula menulis dari mana. Dia mengidap penyakit paru-paru berair. Setakat hari ini sudah dua kali proses menebuk dadanya dari bahagian belakang badan sudah dilakukan untuk keluarkan air dari selaput paru-paru.


Dia, kawan yang duduk di sebelah aku waktu tingkatan tiga. Kami rapat.


Apa yang aku cuba minta dari pembaca, cuma doakan kesihatan kawan aku.


Terima kasih.

..

Wednesday, December 8, 2010

bermasalah,
liar,
dan sedih.

kelam,
malap,
sebelum terus gelap.






Tame Impala - solitude is bliss.
The Vines - Autumn shade 3.
Nirvana - Oh me.

Tuesday, November 23, 2010

Kelepat

Celaka!

Kau dah tutup semua pintu dan tingkap "rumah" kau.

Macam mana aku mahu intai kedalam?

Saturday, November 20, 2010

Ahli

Bukan senang nak jadi ahli. Hari hari duk pikir masa depan. Mana nak cari budget. Mana nak belanja budjet. Ingat jugak nak keluar keahlian. Terkenang plak jasa sendiri. Banyak sangat ke perjuangan, mungkin syok sendiri nak dihargai. Dakwat pen pun baru sekali habis pakai. Katanya nak jadi penjimat. Pen persatuan habis diligat. Ini olang memang tak bley pakai. Kalau pen ni buat dari emas dah ramai ahli persatuan duduk dekat Lost Angeless. Hilang dalam territory maksiat. Ish ish ish

Friday, November 19, 2010

aku diam
sungguh,aku letih.
aku duduk menghadap ombak-ombak kecil yang menghempas,
dan menunggu detik matahari berlabuh.







jimi hendrix - all along the watchtower.
beck - go it alone.
eddie vedder - society.
bob marley - who the cap fit.
joy division - love will tear us apart.
jaga jazzist - bananfluer overalt.

Monday, November 15, 2010

Notis #1

Kehadapan budak-budak celaka.


Bulan November dah nak habis, baru satu entri engkau tulis.


Yang sama celaka,
Ami

..

Sunday, October 31, 2010

When frail heart weeps

Beneath the five pointed star I writhe in agony
Never will I heal this wretched heart
I shan't dream for a far greater destiny
For it is time for me to depart

Wednesday, October 20, 2010

Masihkah Kau Boroi

masihkah kau ingat
raona berperut bulat
wajahnya menakutkan
kau kata aku jahat

celaka punya raona
mentang-mentang aku pekat
masihkah kau boroi~
masihkah kau boroi~

masihkah kau ingat
kita berlari-lari
di kaki langit
*mencari duit-duit

lalu engkau cubit
aku terjerit-jerit
aduh sakitnya
aduh sakitnya

masihkah kau ingat
*perutmu hujan turun
...........(aku da lupa mi, sambung)..........


lirik : Ami & Firdaus (1999)
*rangkap sumbangan Ucop Kuasa

Friday, October 8, 2010

Firdaus Jamaluddin

Selamat berjaya Firdaus Jamaluddin. Aku mewakili semua penulis Pintu Suka Hati nak ucapkan selamat belajar dan selamat berjaya. Sebab kami tahu kau akan berjaya. Kalau belum berjaya, jangan balik dulu.


Belajar pandu kapal terbang tu elok-elok. Jangan banyak sangat langgar helang. Kalau gagak tak apa lagi. Nanti dah masuk belajar, gelak pun kena ubah. Dah tak boleh gelak macam sial macam kau gelak sekarang. Cara gelak pun kena gentleman. "hohoho..kaya kaya!"


Akhir sekali, jangan lupa sini. Sini, maksud aku Pintu Suka Hati.


Good luck buddy!

Tuesday, October 5, 2010

an ordinary sweet crispy boomerang

I'm fragile

please handle with care

I'm syrup

please stop pouring plain water into..

I'm ordinary

please do not compare with..

I'm a boomerang

when you throw it away

hopefully it will come back

to you..

yeah you..

pukul dan lari

police and thieves

one two jaga

polis jaga, pencuri mati!

bang bang!

Sunday, October 3, 2010

Ke 27

Aku
tidak tulis puisi
kerana hidup aku
ialah puisi.

Friday, October 1, 2010

Telangkup terbaliK

tak pelak lagi kebenaran itu tak terduga
apakah diri itu sanggup menjadi tukang terlak?
gah mana pun jatuh kebumi akan disebit oleh semut.
yang tegak terlangkup yang berdiri terbalik?

Thursday, September 23, 2010

1 + 1

Lebih-lebih kurang,
Nak tambah tak berani,
Tanya nanti nampak bodoh,
Tak tanya selamanya bodoh,
Bodoh seminit lebih baik dari selamanya,
Selamanya mungkin 1 + 1

Friday, September 3, 2010

zero

dark
rusty
cage
where this ego
alive and kicking and fucking
analysis
anal
the octopus and elephant overshadow
their mating season
collide
and hatred
both have ego
and rage
and fire
and fucked up
what is my desire actually?
do you want a cup of coffee?
americanize, american dream, briton ass
with a bunch of wet sticky ganja?
acid blotter?
have some,
it'll soothe you at least for awhile
calm as a time bomb
not your every day pill
sleeping pill
rave pills
with whiskey
nic
fall
toilet bowl ritual
done that
drink more
water
pure water
as punk as fuck
pure as they come from the sky
the bluest sky i have ever seen
as i read in the book
the green book
green as yr eyes
beau
beautiful
i wonder
wonderful
mother earth
raped by us
we're all sinners
pissing and shitting in our own lawn
before we mow them
and put it in our jug
jug of joy
drink and drunk
by our shit
before we go to bed and fuck our mangina
anal or titfuck
hey you boy,
shut your eyes, fold your ears, fuck your assmouth
gape
stick own stinky foot in your mouth
acrobatic and your dick in yours - if you have one
then
be a robot and smile
you'll be fine
the government will pay you
multinational corporation
private hospitals
the people will laugh
the election
and the children
the kids
they are alright!

Thursday, September 2, 2010

It spells your name...

Missing you is a hobby now,
Every single day I solemnly vow,
Love for life will someday run dry,
I need you to give me and us a try...

Surround yourself with thoughts of me,
Summon myself into your fantasy,
Accept my love my heart my soul,
Reminisce the memories that time had stole...

Alas I have found my one true deity,
Zealous I am in obtaining her beauty,
A moment spent equals a shower of hope,
Leave all behind so that we both could elope...

I Miss You baby...


Bone
2 September 2010
2:34 am

Friday, August 20, 2010

Silam?

Susahnya melangkah,
Bila dipeluk ilusi silam,
Mengengam jantung memuntahkan bisa,
Menikam firasatku jelirkan liur,
Haih~

Mengeluh tak mampu,
Berpeluh tak sipu,
Biarkan?
Menjadi sampah?
Nak teruskan berlari ke???

...

Tapi sudah penat ni.. Haih~

Tuesday, August 17, 2010

Lima perkataan

Baring
Merangkak
Berdiri
Duduk
Baring

ritual bunga api VII

kaki ku di mulut ku sendiri
berulang-kali
berkali-tali
berantai-rantai

kaki mu di mulut mu sendiri
berulang-kali
bertali-kali
berantai-bagai



3.40pagi, 17 ogos 2010, selasa, bilik

Thursday, August 5, 2010

end of you?

right now
even "not worth it" itself
is not worth it to describe the you or the things happened.
if i took a flower bath full of kasturi and kemenyan under the bridge , the so-called ritual buang sial - thounsands time, or perhaps thousands of thousands of thousands times thousands of times,
it would never let this geli out of my system.
end of you?
deep
into the darkness
then out of the light
there was no you
there is no you
never
nothing
null
N/A
-
kapish!

Wednesday, August 4, 2010

Insyallah

Kamu api jamung penyuluh gelitaku,
Kamu tulang rusuk penahan paru-paru nafasku,
Kamu udara memenuhi hemoglobinku,
Kamu nuklear penggerak jenteraku,

Menjadi sesuatu yang melengkapi aku,


Aku cuma berharap aku membuatkan kamu rasa sempurna...

Tuesday, August 3, 2010




"..apakah kamu melihat
seperti apa yang aku lihat
pada mata yang melihat jelas
pada akhir sedut nafas..."

Quote : la loba
Lukis : Ami

Sunday, August 1, 2010



Keterlekatan itu jangan terlalu melampau,
sedang tangan ini bukan aku juga yang punya.


Lukisan : Ami
Quote: pjaomn

Friday, July 30, 2010



С Днем Рождения

Thursday, July 29, 2010

HaTI

Ku tak mahu kau kusam,
Terbang menjadi debu tanpa harga,
Ku mahu kau lawah,
Kuat dari bisikan iblis yang berlaga-laga,
Tapi lecuh bila berada teratas dalam kehidupan mereka,
Namun tidak menunduk bila ada yang ketiga,

Tiada fakta dapat menerangkan tentang kehidupan,
Semua pada akal,
Tiada kegembiraan pada suasana,
Tapi bagaimana hati mentafsir kegembiraan pada suasana berbeza,

Dan kau harus tahu... Kau lebih dari yang kau tahu...

Hati...

Tuesday, July 27, 2010

Letih

Senak dada, rasa nak muntah, letih
tak boleh berbual, melayang-layang, letih
letih

sekadar merintih

Sunday, July 25, 2010

Kadang-kadang

Tak semua perlu di kongsi,
Hadapi bersendirian kadang-kadang perlu,
Melatih diri agar lebih kuat,
Berekperimentasi dengan ideal otak sendiri,
Tanpa menyusahkan orang lain,
Susah bila makan budi orang lain,
Pening melayan,
Tapi itu semua kadang-kadang...

Kadang-kadang...

Thursday, July 22, 2010




Aku himpun setiap cahaya yang berbaki. Dalam gema yang kasar. Nanti siap, pelangi gelap. Mafhum yang aku bisik. Membisik sesak. ahhhhhh~.....

Tuesday, July 20, 2010

Secrets..

Please baby I am so confused,
I am not happy and I am not amused,
You tell me stuff that only we know,
And then you make me feel ten feet below..

This is not fair and it does not feel right,
I want this to end without starting a fight,
I am man enough to know more if not all,
Trust me honey I am not going to fall..

But if you choose to suppress your thoughts,
I won't give a shit and I won't give a fuck,
Go ahead and keep your precious secrets,
I will stay away and keep my fucking distance..

Bone
20 July 2010
3.53 a.m.

Saturday, July 17, 2010

lost II

i'm so gone
and lost

drown in you..

AT
6.33pm, 17th july 2010

lost

that evening
i saw darkness were nakedly surrounding us
while we were driving across countries and phases
where have we been?
not that far - we know that
time went by
we lived in silence
the silence is killing me
and it still haunting me
i'm so gone
and lost
the fear - will come to us sooner or later
i know that, isn't it just too early
for the love of thee
we set us free
but still
my hand's shaking
my hand's numb
my eyes
still blurry and grey
my heart's burning
burning and burning
my head's banging
the love and flame
make us torn apart
the love, it's killing us both
and again, i already know that
we do
yes, we do
in parallel universe
the great parallel universe
in a month
or at least two weeks we flew away
to the island where we can pick up the sand
like stars
like the bluest sky
the discrete feelings
and another two weeks of silence
hell!!
the nine tails
the visions
the tiresome
the restless
the thinking
the agony
the feelings
as you can see
as you can feel
as you can hear
the smile
the touch
the same air we breath
the words
the road we hit
the memory
...

is heartbreak, a part of our dream?
did we really cherrish the gold as we promised?



AT
6.15pm, 17th july 2010

Thursday, July 15, 2010

Ten Times A Lot Equals You Mi Amo'..

Come on honey let's set things straight,
I can't get myself in if you won't open the gate,
Give me the passage thru so we could recreate,
Surrender to fate and become my soul mate..

You know I'd do anything to again taste your kiss,
Those sweet chew able lips that I owh so dearly miss,
Let's give love a try and together we reminisce,
Take me away and bring me out from this abyss..

Sure I can wait just a little bit longer,
Yes I will stay here and let it all linger,
Because I need you near to satisfy my hunger,
And baby you make me feel ten times stronger!

Roarr!

Bone
15 July 2010
7.15 p.m.

Wednesday, July 14, 2010

Sambut Tangan

Aku ralat, aku ingkar dan
libido ini begitu bejelak.
Namun aku terus bermandi lailat
berhibur dan berlibur walaupun sedar
nafas ini interim.
Tidakkah mereka lihat? Aku sedang menggapai,
bukan melambai

..

Monday, July 12, 2010

untitled/the road is taken?

insanity
is part of us
deny it or believe it
obsession is another thing
then
it becomes illusion
and we always lived in denial, perhaps

no
not you, not us, it just me
put the blame on me
it always be me
like it used to be
all apologize.


AT
11.40am, 12 july 2010

Sunday, July 11, 2010

flame




right now, do we live in those so-called parallel universe?
this could be another heartbreak - i never know, i don't care, i won't care no more

this is weird
i never felt like this before
she came in
out of nowhere
put me in the haze of confusion
accompany my dark night with poem
the poem is you
moonlight
the poem is beautiful
how can i forget the smile of you?
honey bun
you said, naughty gun
speeding cute sexy rabbit
ghock n gholl babe
lady evil
bohemian queen
eccentricity
electricity
it was real
it is real
always real
the love
the flame and fire
the dancing and ritual pyre
i love you mary jane - i inhale
she exhale - i love you more, jack morrison.

AT
1 july 2010

Thursday, July 8, 2010

Diri atau bukan diri

Apa mahumu?
Untuk dirimu atau orang lain,
Senyum kerana publisiti?
Atau senyum kerana kebolehan sendiri.

Rumah kayu keselesaan diri,
Atau rumah emas kemegahan hati?
Walhal ia menyesatkan kamu,
Menjauhkan kamu dari hati kamu sendiri.

Jangan cari keinginan mereka lagi,
Cari hati sendiri,
Ia untuk kamu terus berdiri,
Bukan jatuh kerana tiada api sautan lagi.

I'm doing this for me, so fuck the world !
LOL

Wednesday, July 7, 2010

Kau dan Dia..

Berkali-kali kau ku panggil sayang,
Itu semua hanya perasaan yang melayang,
Cuba hidup tanpa dia buat aku sengsara,
Ini semua masa silam punya angkara,

Apa lagi yang tinggal untuk kau,
Hati ini buta seperti dipukau,
Ada nya dia di depan mata,
Tapi mulut terkunci tak terkata.

Kau dan aku tak mungkin lagi,
Jauhkan hati ini dan silalah pergi,
Sanggup aku berjalan berbatu batu,
Untuk mencari dia yang satu.

-nuha rashid

Monday, July 5, 2010

Tergagap-gagap...grrrr...

Masa dulu you hilang lama,
Semuanya I punya angkara,
Tetapi sekarang you pulang semula,
Nampak macam tidak sengaja...

Bukan lah you jatuh cinta,
Maksud I you ada,
Mana-mana I pandang you ada,
Sedangkan hakikatnya you tiada...

Tetapi apa yang boleh I buat?
I takut juga suatu hari nanti you meluat,
I tau diri I ini tidak cukup hebat,
You pun tahu hati I ini tidak kuat...

Tetapi you tahu kan kenapa I macam ni?
You masih ingat semua benda yang terjadi?
Walaupun geseran antara cantuman ribuan tali,
Yes baby itu memang pertama kali...

Perasaan I ini masih boleh ditampung,
Tindakan drastik juga masih boleh dibendung,
Tapi takut dan tidak tahu siapa yang boleh tolong,
I tidak mahu nanti you pandang serong...

15 June 2010

Thursday, July 1, 2010

Omeh dan Peghak

Eden taknak walau omeh atau peghak,
Den bukan eee monchaghi somato permato atau mutiagho,
Apo guno eh sumo tuh kek den?

Takdo den nak mintak ghumah banglo do,
Apotah laei sobuah keto kudo yang cantik bona,
Sumo eh hanyo kerano namo yo.

Yang tobaik eh,
HAA boghikan hati ekau untuk tuka ngan hati den.

Amik la.... amik....
Somuo eh tuk kau...
Memang takdo tawar monawar sobona eh dalam bocinto.

Jadi sudi tak ekau tuka hati kau ngan den nyo?
Silo laaa.... boghikan hati kau tuh tuka ngan hati den......

CREDIT to PRO




COMPOSER:
SAD TO SAY... UNKNOWN BY ME
Singers:Manna Dey, Shailender Singh
Lyricist:Vithalbhai Patel

Adakah perlu semuanya?

Peluk dinginkan hati panasku,
Sedut kabus kelam nafasku,
Pancar cahaya gelap mataku,
Basahi setiap kering tanganku,

Agar berseri setiap langkah kananku,

Kerana aku perlu kamu semua...


ps: Kenapa muka aku ngan loba kena tampal!

Friday, June 25, 2010

Gerbang Seransang

Lebih-lebih memang tak baik.
Dalam hati buat racun.
Nanti menular lalu berjangkit.
Elok lupa dari mendabik.
Kalau tak macam mana tuhan nak ampun.
Tutup gerbang sebelum jiwa melekit.

Saturday, June 19, 2010

Cepat lah you...

Sekarang you tahu apa I perlukan,
Now tell me apa you punya tindakan?
Mahu realisasikan you and me?
Or you just nak biarkan I macam ini?

Baik you cakap sebelum terlambat,
Explain dekat I selagi you sempat,
I boleh terimalah I bukan budak kecil,
Tidak semestinya usaha kita berhasil...

Sebab siang malam you yang I kenang,
Some say lautan api I sanggup berenang,
I bersedia to just leave it to destiny,
Tamatkan drama and fill my book of history...

Tuesday, June 15, 2010

Ada sunyi yang mencelah pada galau yang rumit
kerana aku faham
jika dibuang buana ini, cakap kah? Terjangkaukah aku?
Bila perawi menjaja tentang siapa aku
ianya sama erti dengan mengorak dosa.



Sekali lagi aku belakangkan Kamu,
dosa apa yang belum aku lengkapi?

..

Friday, June 11, 2010

Mahsyurkan

Zine sampahkarat ketiga akan dilancarkan pada hari Sabtu ini bertempat di The Annexe, Central Market, Kuala Lumpur. Tiga dari penulis blog ini terlibat dalam projek tersebut.


Apa yang menarik ialah, bukan hanya zine dari sampahkarat saja akan dilancarkan, tapi terdapat banyak lagi zine-zine dari seluruh negara akan dimasyhurkan serentak dalam majlis yang sama, "PELANCARAN NOTA-NOTA GERILA".


Setakat RM5.00, RM 10.00 kamu keluarkan dari poket. Untuk beli buku.


Shuffle, shuffle jugak. Rempit, rempit jugak. Punk, punk jugak. Kan semua tu knowledge?


Nak dapat knowledge kan kena baca buku?


Pergi order, cepat!

..

Tuesday, June 8, 2010

bahagian

bahagian yang :
terkeras
tersukar

terkandas
tertunda

terikat
tertambat

terpadat
tersumbat.



28/5/10

merah

selendang merah membujur di kaki langit
puisi-puisi terbang bertebaran
ke langit infiniti yang merambat gelap
perlahan-lahan lenyap,senyap..

muntah.



24/6/09

Friday, May 28, 2010

ritual bunga api VI

angel
datang dari langit malam
mengirim senyuman senggama mentari

***

cuma hati resah ini masih lagi resah

***

buat malam ini,
aku perlukan rokok pen kertas nescafe o dan
angel



10.40malam, 28 mei 2010, jumaat, bilik

ritual bunga api V

dia
datang membawa puisi-puisi indah
dia sendiri adalah puisi itu

dan aku katakan pada dia

"Yr smile
keeps me awake
along the line"



10.29malam, 28 mei 2010, jumaat, bilik

Tuesday, May 25, 2010

ritual bunga api IV

panggilan dari bintang gajus ke bulan, anda dengar cik angkasawan?
bzz..tt... bzzttt...

bintang gajus ke bulan, anda dengar cik angkasawan?
bbzzzzrrttt....bzzzttttt...

apa cegheta cik angkasawan?
brrzztttt..bzzrt..

cik angkasawan?
bbzzzttt..bztttttt.....

err..cik?
bzzttt..rrrbbbzztttttttttttt..............


3.759 saat berlalu

2 saat di sana, 21 jam di sini.
(rujukan ulasan literatur: rujuk teori relativiti masa dan ruang)


oi sombong, pigi dah!
BZZZTTTTT!!!!!




AT
25 mei 2010, 12.10tghari, ukm bangi

ritual bunga api III

mesti luruskan
sebaiknya
apa yg membongkok di belakang
kita jumpa lagi lain kali



AT
25 mei 2010, 11.58 tghari, ukm bangi

ritual bunga api II

apa?
rahsia
kenapa?
rahsia
bila?
rahsia
bagaimana?
rahsia
berapa?
rahsia
mana?
rahsia
siapa?
rahsia


AT
11.47 pagi, 25 mei 2010, ukm bangi

anjing

bang! bang! bang! siapa mati?

anak-anak





AT 1140pagi, 25 mei 2010, ukm bangi

ritual bunga api I

dalam bulatan
ke luar lingkaran
jatuh tangga lagi
kaki ku di dalam mulut ku sendiri


AT
11.26, 25 mei 2010, ukm bangi

jari bintang

saat-saat begini
aku hanya mahu terus
mengejar
kalau perlu aku pinjam skyline putih homie
atau kuda merah sepupu
supaya jari-jari ini kembali ligat menari


AT
11.12pagi, 25 mei 2010, ukm bangi

apa cegheta?

dengar cerita
lihat berita
baca cereka
kaji kata
1/4 abad
melawan arus
guna kayak
sampai masa
beli cruiser
dan bunga lili
dan dua biji epal
kita pergi jauh lagi




AT
10.59 pagi, 25 mei 2010, ukm bangi

Friday, May 7, 2010

Walau cuma ada satu Hari Ibu, kami lupakan. Sedang perempuan muda yang kami puja setiap hari.


Satu puisi untuk ibu dari kami pun tiada. Tak layakkah ibu dipuisikan oleh kami?


Aku cuma meluah.


Sekadar meluah.

..

Sunday, May 2, 2010

Paramour...

The sun shines bright behind great clouds of white,
It's blinding light alleviates the blight,
Such a suitable name that precedes its fame,
You're the goddess of flame that I wish I could tame...

You're the shimmering hope that skims through my dreams,
Held responsible of healing these torn static limbs,
I wish I could sleep the slumber of a giant,
Make slave of this illusion, boldly defiant...

But such powers are only entrusted to the Gods,
Mortals are impotent in controlling divines odd,
We abuse His trust but yearn for so much more,
But all this heart desires is you, my paramour...

Monday, April 26, 2010

Untuk Satu Hari Yang Pasti Aku Lewat

Aku tidak bening dari malam itu.
Delinkuen? Ya, sejak bila aku berdoa pula?
Nafas aku gugus, sipi mampus
mengakali halwa yang apa? Apa?


Aku hamil, oleh kamu.
Aku hamil, kerana kamu.
Aku hamil, kerana kamu sentuh hati aku
dengan hati kamu.


Tiga ratus malam, cuma satu darinya aku bingkai
hanya satu aku kenal, aku simpan
di antara setiap galang nafas aku sedut
manakala akal aku terpejam, ia majal!


Aku tahu aku sudi akhirnya
untuk satu hari nanti.

Sunday, April 25, 2010

Rematch...

What happen to us O' sugar sweet candy?
Where's your luv that once drove me crazy?
You used to want, to talk, and miss,
But now you wont, you cant, you hiss!

Tell me how to make things as they were,
Guide me now because everything is a blur,
Show me the way into your everlasting grasp,
Give me a chance before I fall down and collapse...

So here I am praying for something to happen,
Make room for the heart because this soul is sadden,
Reaching for the stars and hoping for it to come true,
Because without His help there's nothing much that I can do...

Friday, April 16, 2010

Could you cry

Could you cry when you see a fallen leaf,
It is falling in a funny way,
Fallen as for it dance like a pop dancer,
Dance because it can't dance with the branches anymore,
It forget not how to dance with all of the others as the wind blow,
Now it is falling,
And it will dance solo now,
Dance till it end up as ashes on the stage.

Wednesday, April 7, 2010

Adakah aku yang lupa?



Hati ini lupa,
Sering lupa,
Lupa akan perjanjian sebelum roh ini ditiup ke dalam jasad,
Mengikut nafas syaitan yang masih akur janjinya dengan Tuhan.

Yuck Fou!

What deeds of mine gave birth to this hatred?
Cant our hearts combine and make all of this sacred?
Give me your soul and end this sadness,
Restore my sanity and abolish this madness...

So long white light O' moon so pretty,
Farewell my queen my mythical deity,
Those hopes of glory I not now see,
I surrender to thee and for that i flee...

-the end-

Thursday, April 1, 2010

Tuesday, March 30, 2010

Dinding itu aku tunjal-tunjal
penuh cakaran, insinuasi
kita senyum sunyi
bikin bunyi diam

Pada dinding jerit
berbatu bebal duduk kukuh
sejujur tubuh telanjang
menyerah dan aku mula bertanya;

aku bukan lupa.

..

Wednesday, March 24, 2010

Itu adalah titis cahaya terakhir
yang sedang mahu jatuh
lenyap
bersama-sama kita

Itu adalah titis cahaya paling lewat
yang sedang jatuh
tepat
antara kita

Ini adalah satu-satunya hati aku
hampir tiada denyut
yang aku katakan
kita

Tuesday, March 23, 2010

Help the poor, Destroy the rich

"You cannot help the poor by destroying the rich," Abraham Lincoln.

"Those rich can stop being rich and share with the poor. The problem is how to share? We keep asking ourselves is this enough. Deep in our heart its really hard to give than to recieve. We always can find an excuse to say that those that need don't really need it. We just keep our eyes blindfold with our own thought. Its always our own decisions that deceive us. Most of the time we see ourselves poor, even when we are the top ten riches human on the earth. Its just materials. And it will never be enough. Its not human nature. Its animal nature. Only those who can dig deep enough will keep being sane when he drop from rich to total poor. Ask ourselves. Am I strong enough to be rich? The answer will always be yes to us. But seek the truth. Maybe you'll find that you can help the poor by destroying the rich." Khairi.



Sunday, March 21, 2010

Kehilangan

Satu kesilapan,
Merana setiap masa,
Masa akan bawa ia hilang,
Tapi perasaan itu takkan dilupakan,
Lupa akan tuhan,
Rosak badan binasa,
Takkan boleh diundur lagi,
Teruskan hidup kembali,
Jalan pada garisan yang telus.
Terus menerus sampai mati.

Friday, March 12, 2010

Indahnya

Khayal tetali mindaku menarik matahari ke dakapan,
Memeluk erat kepanasan yang menyejukkan dingin hati,
Diselimut sejuk angkasa gelap malam,
Mengimbangi rasa panas dan sejuk tubuh layuku.

Pejam,
Rasai.

Kedamaian..

Tuesday, March 9, 2010

Liat dan liarnya hati
hinggap pada hati demi hati
mencubai cinta demi jiwa

heheh..

Akulah bukti ketakkekalan

..

Monday, March 1, 2010

Risk It !

I am not in a hurry,
I just luv to move quickly.
I admit that I am getting weary,
But I am not quitting that easily...

I will never give in into defeat,
I will keep pushing hard and never retreat,
I will show the world and stop being discreet,
I will make everything appear obsolete...

So say it ! Don't push it ! Just say it ! And risk it !

Tuesday, February 23, 2010

Pemutar Perih

kehidupan adalah diari,
...diari insaniah yang tidak boleh diulang-tayang.
mesin merentas masa hanya tinggal impian,
...impian di hati kecil sang pemimpi yang masih lena.

pengisian kehidupan bagi setiap insan berbeza
ada suka, duka, senang, susah, mewah, daif, pahit, manis..
seringkali dikaitkan sebagai roda..
ya, kehidupan itu berputar..

apakah putaran itu sama seperti sifat jam dinding?
atau sama seperti putaran kreativiti menyelesaikan masalah mendatang?
atau putaran seperti puting beliung rakus berkuasa sementara?

kesenangan yang dikecapi hanya seketika.
begitu juga keperitan juga bukan selamanya.
melihat keperihan tidak pernah sama dengan merasai keperitan.

Saturday, February 20, 2010

.whatever makes u happy.

Whatever makes you happy,
Has always been my priority,
To see you giggle like a baby,
And to stop you from nagging like a nanny...

This sudden heap of joy,
Feels like something of new,
I'm like a boy who just got a toy,
And that my lady is why I luv you...

Monday, February 15, 2010

Maybe You're Right

I'm not good at this...
I used too...
But now I'm just not...
Forgive me for not being there when you needed someone...
Forgive me for not being able to console you in times of grief...
Forgive me for not being able to soothe you in times of distress...
Forgive me for not being able to cheer you up in times of sadness...
Forgive me for not being able to ease the pain of missing someone you luv...

Maybe you're right...

Friday, February 5, 2010

what if? (bukan syirik kecil...)

How?

You're there...and I'm here...
I'm not gifted...
I cant travel through time and space...

But what if I could? What if we could? What if...what if?

Erm,than that would be cheating I guess...
The longing...
The wanting...
They need time and distance to build up...

Let it be then...
Lets just plan things and hope for them to work out...
Because remember...
That in this world...
There are seven...
There are seven dragon balls altogether...

Apa apa pun boleh suruh dewa naga reset suma balik kan...

Saturday, January 30, 2010

Susah Sikit, Senang Banyak...

orang pegang,orang riang,orang miang...
kulit kedut,semua layut,baru takut...
kena sekali,tak boleh lari,mintak lagi...
lain tak nak,semua lari,baru cari...
siang hari,malam hari,kena gari...
markah tinggi,orang puji,suka hati...
datang lagi,kena puji,lupa diri...
ramah sana,ramah sini,mana hati?
susah sama,senang sama,ingat lagi?
janji manis,peluk nangis,sekarang bengis?
masuk pekan,bukan-bukan,salah setan?
pujuk rayu,peluk bahu,balik mengadu...
10 tahun,20 tahun,makin rabun...
mintak maaf,mintak ampun,tak guna pun...
kepala pusing,hati runsing,tumbuk dinding...
jaga diri,harga diri,jangan bagi...
hilang lagi,banyak kali,orang geli...
boleh ubat,boleh sembuh,buang ego...
main sayang,main cinta,sedap kena...
main dendam,main berontak,kesiannya...
bukan caci,bukan maki,jauh sekali...
baca lagi,jujur hati,buang benci...
jangan balas,jadi malas,bagi selaras...
tegak bengkok,lap basah,buang sampah...

Friday, January 29, 2010

Where will you be when God is glorifying?

Lost in this darkened world
With a malicious mind
Drawn into the world of sin
How can we see when our veils are closed?
Now,Gabriel shall blow his trumpet
Too late for redemption
And in the grip of darkness we shall fall

Where will you be when God is glorifying?


Thursday, January 28, 2010

Pinochio !

Whenever I go 'I miss you!',
My nose didn't grew,
And whenever I say 'I want you',
Bear in mind that my feelings are true.

hati aku suka aku !

Tuesday, January 26, 2010

Jalan

Walau apa yang terjadi,
Teruskan perjalanan mu,
Jangan berhenti dengan lama pada tempat jatuh itu,
Itu cuma cebisan kesakitan dalam menuju cahaya terang.

Monday, January 25, 2010

Pengumuman 18SG

Kalau Perdana Menteri pun ada Facebook, kenapa tidak Pintu Suka Hati?


Sekarang cuba cakap, kenapa tidak?


Hahh!!??

Thursday, January 21, 2010

siri ke-1938

pembunuh ini

kekejangan otak dialami
berdetup-detap saraf gila ini
dan tugasan ini

arghh

mereka mati dipaksa keluar lagi

malam ini

pembunuhan siri ke-1938

Sunday, January 17, 2010

bulat perut kerana pembentung


bulat kecil
bulat kecil
bulatlah besar..

bulat kecil
bulat kecil
bulatlah besar..

sayang emak
sayang bapak
selamat hari malang..

Saturday, January 16, 2010

ruang mangsa

suara entah mana
datang meledak gempita
terbakar ruang angkasa
kejut mengejut
hilang segalanya
kerana
nafsu selama
belum puas mengena

prejudis atau gula
ego dan bantal
berlagu-sugul

makin tua
makin berat
makin jauh
makin parah
makin marah
makin menjadi.

contiang luka

conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka
conteng luka








contiang with style~